Her fırsatta sivillere saldırarak insanlık ve savaş suçu işleyen Ermenistan bu kez Berde şehir merkezine saldırarak 21 Azerbaycan vatandaşını şehit etmişti. Ateşkesi üç kez ihlal eden haydut devlete Azerbaycan ordusu en ağır şekilde cevap verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son açıklamasında Ermenistan ordusundan iki önemli ismin öldürüldüğünü belirtti. Gelen bilgiye göre Ermenistan'ın 1. Ordu komutan yardımcısı Albay Artur Sarkisyan ve 18. Motorlu Tüfek Tümeni muhabere şefi Binbaşı Aram Gazaryan; Azerbaycan ordusu tarafından öldürüldü.

KOMUTANLAR ÖLDÜRÜDÜ, KAYIPLAR VAR

Bakanlıktan gelen bir diğer açıklamaya göre Ermenistan ordusundan 1. Genel Ordu'nun topçu dairesi subayı, 2. motorlu piyade alayının komutanına ulaşılamadığı, bahsi geçen komutanların kayıp olduğu bilgisi verildi.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki başarısı

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, cephelerdeki tüm hakimiyeti elinde tutuyor. Dağlık Karabağ bölgesinde şu ana kadar başarıyla ilerleyen Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırdığı ilk tarihten bu yana 4 kent merkezini ve 3 kasabayı işgalden kurtarmayı başardı. Öte yandan 170 civarında köy de Ermenistan'ın varlığından temizlenirken stratejik tepeler de ele geçirildi.