Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Işıklar yanıyor." mesajını yayınlamış, bu mesajın darbe imasında bulunduğu gerekçesiyle pek çok siyasiden tepki gelmişti. 

YILDIRIM'IN DİKKAT ÇEKEN AYM KARARI

Engin Yıldırım'ın dikkat çekici kararlarından biri de 2018'de AYM'nin eşcinsel olduğu için meslekten atılan din dersi öğretmeninin başvurusuna ilişkin karşı oy vermiş ve bir yazı hazırlamıştı. Yazıda şu ifadelere yer verilmişti:

"Anayasa'da devletin resmi cinsel yönelimi yoktur ve devlet tüm cinsiyetler, cinsel kimlikler, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler karşısında eşit ve tarafsız kalmalıdır. Anayasa'da devletin resmi cinsel yönelimi yoktur ve devlet tüm cinsiyetler, cinsel kimlikler, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler karşısında eşit ve tarafsız kalmalıdır. Cinsel yönelim ayrımcılığı kimi hayatların daha az saygıya ve haysiyete sahip olduğunun kabulü anlamına gelip LGBTİ+'lerin eşit fırsat ve haysiyetle toplumsal yaşama katılmalarının engellenmesi sonucunu doğurmaktadır"