Maltepe'deki evinde yalnız başına yaşayan akademisyen Aylin Sözer'i öldürdükten sonra evi ateşe veren, Sözer'in ziynet eşyalarını çalarak duruma hırsızlık süsü vermeye çalışan katil Kemal Ayyıldız, "Canavarca Hisle Eziyet Çektirerek Kasten Öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz gün akademisyen Aylin Sözer, kendi evinde Kemal Ayyıldız tarafından katledildi. Olayın ardından gözaltına alınan Kemal Ayyıldız, ifade vermek üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada suçunu itiraf eden Ayyıldız, Aylin Sözer ile sevgili olduklarını savunarak kadını bıçakladığını, ardından hırsızlık süsü vermek için daireyi ateşe verdiğini söyledi.

SÖZER'İN KATİLİ AYYILDIZ TUTUKLANDI

İfade işlemleri tamamlandıktan sonra Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne sevki gerçekleştirilen Kemal Ayyıldız, "Canavarca Hisle Eziyet Çektirerek Kasten Öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Katilin eski soyadının 'Delbe' olduğu, 2019 yılında mahkeme kararıyla soyadını 'Ayyıldız' olarak değiştirdiği de ortaya çıktı.