Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Aylin Sözer, eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen biri tarafından canice öldürüldü. İstanbul'da bulunan özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Aylin Sözer, yakılmak suretiyle katledildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Aylin Sözer'in, Kemal Delbe adlı bir şahıs tarafından yakılmak suretiyle öldürüldüğü belirtildi. Kemal Delbe'nin, Sözer'in eski erkek arkadaşı olduğu öne sürüldü.

ÖNCE BIÇAKLADI, SONRA ATEŞE VERDİ

DHA'nın geçtiği habere göre Kemal Delbe adlı şahıs, Aylin Sözer'i bıçakladıktan sonra ateşe verdi.

Aylin Sözer'in kardeşleri, Maltepe'de ikamet eden kadının haber alamayınca durumu emniyet güçlerine bildirdi. Polis ekipleri, ozerin İstanbul'daki Maltepe ilçesinde bulunan evine gelince içeride birinin olduğunu fark etti. Polis ekipleri kapıyı çalsa da, kapıyı açan kimse olmadı.

Bunun üzerine polis ekipleri çilingir çağırdı. Polislerin daireye girmeye çalıştığını gören şüpheli Kemal Delbe ise kapının önüne barikat kurdu. Polis ekipleri dairede yangın çıktığını görünce itfaiye ekiplerine haber verdi. Ardından daireye giriş yapan polis ekipleri, zanlı Delbe ve yerde cansız bir şekilde yatan Aylin Sözer'i gördü.

POLİS EKİPLERİNE DE SALDIRMAYA ÇALIŞTI

Delbe burada, kendisini yakalayıp gözaltına almak isteyen polislere de saldırdı. Polislere yakıcı madde dökmeye çalışan zanlı, polislerden bir tanesini elinden yaraladı. Kemal Delbe gözaltına alındığı esnada çevredeki vatandaşlar şahsı linç etmeye çalıştı. Aylin Sözer'in kardeşi ise olay yerinde sinir krizi geçirerek kendini kaybetti.

Gelen bilgiye göre, Aylin Sözer'in eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Delbe, Sözer'den borç para istedi ve geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Sözer'in Maltepe'de bulunan evine geldi.

SES GELMEYİNCE POLİS ÇAĞIRDILAR

Apartman sakinlerinden Mevlüt Bingöl, binada iki kardeşin oturduğuna dikkat çekerek, yangın çıkan dairede Aylin Sözer'in yaşadığını belirtti. Sözer'in kardeşinin, ablasından haber alamayınca yardım istediğini belirten vatandaş, bunun üzerine polis çağırdıklarını dile getirdi.

POLİSLERİN GELDİĞİNİ DUYUNCA YANGIN ÇIKARTTI

Bingöl, "Polisler önce kapıyı zorladı. Evden ses gelmedi. Polisler kapıyı zorladıktan sonra içeriden sesler gelmeye başladı. O an içeride olan adam, polis ekiplerinin geldiğini duyunca dairede yangın çıkardı. Polis ekipleri yangından önce adamı ikna etmeye çalıştı." dedi.