İzmir Seferihisar depreminde Bayraklı ilçesinde bulunan Rızabey Apartmanı çökmüş, 3 yaşındaki Ayda Gezgin adlı bebek enkaz altında kalmıştı. Tam 91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda bebeğin tedavisi sona erdi. Babası Uğur Gezgin, Ayda'nın üzerini montla örttükten sonra ayakları çıplak bir halde arabaya taşıyınca eleştiri oklarının hedefi oldu. 

Ayda'nın ayakları yara içindeydi

Ayda bebeği arabaya taşıdığı esnada kameralar tarafından görüntülenen Uğur Gezgin'in fotoğrafları kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları böylesine hassas bir durumu dahi siyaset malzemesi haline getirmekten çekinmedi. 

Ayda bebeğin ayağında çorap olmayışını eleştiren kullanıcılara yanıt Uğur Gezgin'den geldi. Gezgin, Ayda'nın ayaklarının yara içinde olduğunu, bu sebeple çorap giydirmediğini belirtti. Ayda geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu olmuştu.

Sosyal medyada büyük tepki gördü

Söz konusu fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından bazı kimseler, etrafta kimsenin olmayışını eleştirdi. Kullanıcılardan gelen yorumların bazılarında, "Ayda'yı ambulansa taşırken birbirlerini eziyorlardı, neredeler?", "Hani çok ağlamıştınız, primci köfte gönderenler nerede?" şeklinde sorular sormaya başladı. 

 

Uğur Gezgin: Bırakın da acımızı yaşayalım

Eleştirilere yanıt veren Uğur Gezgin, eleştirmenlere seslenerek acılarını yaşamalarına müsaade etmelerini istedi. Hastanede ve çıktıktan sonra da tek olduğunu söyleyen Gezgin, Ayda'nın ayaklarında çorap olmamasının sebebi olarak Ayda bebeğin ayaklarının yara olmasını gösterdi. 

Kızının günlerce banyo yapamadığını belirten Gezgin, Ayda'yı eve getirip banyo yaptırdığını, ardından yaralı ayaklarını kremlediğini söyleyerek "Ona ilk bakışım değil. Ayda'yı ben büyüttüm." ifadelerini kullandı.