İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde 91 saat boyunca enkaz altında kalan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, mucizevi bir şekilde kurtarılmıştı. Ayda'nın babası Uğur Gezgin, kızının annesinin öldüğünden henüz haberi olmadığını, annesinin gezmeye gittiğini ve geri döneceğini sandığını söyleyerek yürekleri dağladı.

Rıza Bey Apartmanı 37 kişiye mezar oldu

Rıza Bey Apartmanı enkazı altında kaldıktan 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin, aynı binadan ne yazık ki cansız olarak çıkarıldı. Rıza Bey Apartmanı'nda 37 kişi yaşamını yitirdi. 3 yaşındaki Ayda ve 8 yaşındaki ağabeyi Atakan, enkazdan sağ sağlim kurtarıldı. Baba Uğur Gezgin ise deprem esnasında işyerinde olduğundan ötürü hiçbir yara almadı.

Ayda annesinin öldüğünü henüz bilmiyor

Çocuklarıyla bir başına kalan Uğur Gezgin, Ayda'nın henüz annesinin öldüğünden haberdar olmadığını söyledi. Ayda'nın, annesinin bir gezide olduğunu ve geri döneceğini düşündüğünü söyleyen Uğur Gezgin, "Annem geri dönünce pikniğe gideceğiz." şeklinde konuştuğunu söyledi.

Ayda: Annem kedilerden çok korkar

Eşini kaybeden Uğur Gezgin, Ayda'nın annesiyle ilgili olarak kedilerden korktuğunu, sokakta daha fazla yürüyemeceğini, bu sebeple yakın zamanda eve geleceğini söylediğini ifade etti. 

Ayda Gezgin için psikolog görevlendirildi

Tedavisi Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tamamlanan Ayda Gezgin, yakın zamanda taburcu edilmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki yetkililerin, Ayda'nın bu zorlu sürecinde yardımcı olması için psikolog görevlendirdiği öğrenildi.