İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında 91 saat boyunca kalan 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası, bugün eşini son yolculuğuna uğurladı. 38 yaşındaki anne Fidan Gezgin'in toprağa veren Uğur Gezgin, yürek yakan gerçekleri açıkladı.

Gözyaşları arasında defnedildi

Hacılarkırı Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Fidan Gezgin'in eşi, yakınları ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katılım gösterdi. Mezarlıkta enkaz altında can veren Fidan Gezgin için cenaze namazı kılındı. Ardından Fidan Gezgin, sevenlerinin dua ve gözyaşlarıyla defnedildi.

Binanın betonunda çimento kullanmamışlar

Uğur Gezgin, acı içinde eşini son yolculuğuna uğurladıktan sonra yaptığı açıklamada devletin binalardaki denetimleri arttırmasını istedi. Hastanede tedavi gören kızını günlerdir görmediğini ifade eden Gezgin, binaların betonunda neredeyse çimentonun kullanılmadığını, betonun insan elinde bile un ufak bir hale geldiğini belirtti.

Depremden 20 dakika önce parka gitmişler

Uğur Gezgin, Ayda'nın hayati fonksiyonlarında bir olumsuzluk olmadığını, yalnızca küçük kızının susuz kaldığını söyledi. Kızını yalnızca iki dakika görebildiğini söyleyen Uğur Gezgin, eşinin ise depremden bir dakika önce Whatsapp uygulamasına giriş yaptığını, telefonda son kez konuştuklarında kızı Ayda ve eşinin parkta olduğunu söyledi.