İzmir'de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde çok sayıda apartman yıkılmış, bu apartmanların altında kalan vatandaşlar saatlerce kurtarılmayı beklemiş, ancak 116 vatandaş ne yazık ki verdikleri mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirmişti. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde meydana gelen şiddetli depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında kalan 3 yaşındaki Ayda Gezgin tam 91 saat sonra ekipler tarafından enkazın altından canlı olarak çıkarılmıştı.

AYDA VE ANNESİ FİDAN GEZGİN'İN SON KONUŞMASI

Ayda bebeğin 91 saatin ardından mucizevi bir şekilde enkazdan kurtarılması Türkiye'yi sevinç gözyaşlarına boğulmuştu. ancak, Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin ne yazık ki enkazın altından cansız olarak çıkmıştı. 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in kurtuluşunda yürekleri yakan bir detay ortaya çıktı. Küçük Ayda'nın annesi ile olan son konuşması yürekleri dağladı.

"BABAN GELİP BİZİ KURTARACAK" DEMİŞ

Ayda'nın annesi Fidan Gezgin, kızıyla enkazın altında kaldıkları sürede ona moral vermek için bir takım konuşmalar yapmış. Baba Uğur Gezgin, rahmetli eşi Fidan gezginin kızına moral vermek adına "Merak etme, baban gelip bizi kurtaracak." şeklinde konuştuğunu aktardı.

AYDA'NIN AĞABEYİ OKULDA, BABASI İŞTEYDİ...

3 yaşındaki Ayda Gezgin mucizevi bir şekilde kurtuldu ancak annesiz kaldı. 30 Ekim'de İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde Ayda'nın babası işyerinde, ağabeyi 8 yaşındaki Atakan ise okuldaydı.

Ayda Gezgin annesi ile birlikte Bayraklı'da çöken Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında tam 91 saat boyunca kaldı. Babası Uğur Gezgin, tam 5 gün boyunca enkazın önünde beklediklerini, dostları ve ailesi ile birlikte her gün dua ettiğini ve kızıyla eşinin bir an önce enkazın altından çıkarılması için umut beslediğini ifade etti.

ANNESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ HALEN BİLMİYOR

Aydın'ın annesinin ölümünden hala haberdar olmadığını söyleyen Uğur Gezgin, Ayda'nın "Beni kurtardın baba, peki annemi de kurtardın mı? Doktorlar şu an onu tedavimi ediyor?" tarzında sorular sorduğunu ifade etti

GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULMUŞTU

Bazı kimseler, 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in hastaneden taburcu olduğu gün çekilen fotoğraflarda ayağında çorap olmayışını eleştirmişti. Bu konuya ilişkin açıklama yapan Uğur Gezgin ise kızının ayağında birtakım yaralar olduğunu ve çok sızladığını ifade ederek çorap giydiremediğini, ancak kızını montla sarıp sarmalayarak arabaya götürdüğünü söyledi.

Uğur Gezgin ve kızının yalnız başına eve döndüğünü iddia edenlere karşılık yanıt veren baba Gezgin, gazetecilere Pazartesi günü çıkacağını söylediğini, ancak Cumartesi çıkacaklarından haberdar olmadığını söyleyerek bu konuya da açıklık getirdi.