İzmir'deki deprem felaketinin ardından sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesindeki enkazlar ne yazık ki 100 kişiye mezar olmuşken 91 saatin sonunda bir bebeğe daha canlı ulaşıldığı haberi geldi. Arama-kurtarma ekipleri, 4 yaşındaki Ayda Gezgin adlı bebeğe canlı ulaştı.

Ayda Gezgin'i kurtaran AFAD personelleriden birinin Ayda'yı alnından öptüğü o anlar saniye saniye objektiflere yansıdı. Ayda Gezgin 91 saatlik mücadelenin ardından sağ sağlim kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Geçtiğimiz gün 3 yaşındaki Elif Perinçek de 65 saatin sonunda mucizevi bir şekilde kurtarılmıştı.

İzmir'den son dakika: Ayda Gezgin kurtarıldı

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndan 91 saatin ardından canlı olarak çıkarılan Ayda bebek, alkışlar ve gözyaşları eşliğinde termal bir battaniye ile sarılıp Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi. 4 yaşındaki Ayda Gezgin, enkazdan çıkar çıkmaz onu kurtaran ekiplerden su ve ayran talep etti. Ayda bebeğin kurtarıldığı anlar gözyaşlarıyla izlendi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin 91 saatlik mücadelesi bir mucizeyle son buldu.

Rıza Bey Apartmanı'nda kaç kişi öldü?

Ekiplerin istikrarlı ve durmaksızın çalışmasına rağmen Rıza Bey Apartmanı ne yazık ki bazı vatandaşlara mezar oldu. Ayda bebeğin kurtarıldığı apartman enkazının altında tam 19 kişi can verdi.