Avusturya'nın başkenti Viyana'da Müslüman vatandaşlara karşı yapılan bariz ırkçılık, nefret söylemleri ve özellikle sosyal medya platformlarında müslümanlara yönelik olarak yapılan propagandalar hasebiyle düğmeye basan Avusturya İslam Toplumu (İGGÖ), farkındalık oluşturmak adına yeni bir adım attı.

Bu bağlamda hem dikkat çekmek, hem de ırkçılığa karşı durmak için etkinlik düzenleyen İGGÖ, "Dayanışma Duvarı" adını verdiği bir platform kurdu. Duvarda müslüman ve yabancı uyruklu vatandaşlara, ırkçılar tarafından kusulan nefret söylemlerinin yer aldığı kağıtlar yapıştırıldı.

PLATFORM KENT MERKEZİNDE 

Kent merkezinde kurulan Dayanışma Duvarı, müslümanların ve yabancı uyruklu vatandaşların maruz kaldıkları hakaret ve nefret söylemlerini bir haftalık süreyle sergileyecek. Bu sebeple söz konusu mağdur vatandaşlara yaşatılan zulm gözle görülür hale gelecek. Bu bağlamda duvarın farkındalık oluşturması bekelniyor. 

Öte yandan etkinlik kapsamında duvarı görmek üzere gelen ziyaretçiler, bu duvarın üzerine dayanışma ve ırkçılık karşıtı içerikleri yer alan mesajlar bırakabilecek. 

IRKÇILIĞA KARŞI SESSİZLİK ARTIK SON BULMALI

Bir müslüman olarak Avusturya'da yaşamaya devam etmenin her geçen gün zorlaştığını vurgulayan İGGÖ Başkanı Ümit Vural, "Politiklere, cemiyetin tam tabakalarına bu mevzuda ırkçılık suskunluğun son bulması gerektiğini, artık lafı olan herkesin lafını gür sedayla ifade etmesi gerektiğini anlatmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.