X'in sahibi, Avustralya'yı sansürle suçlarken; Albanese, tırmanan kavgada Musk'ı "kibirli milyarder" olarak nitelendirdi. Bir Avustralya mahkemesi, pazartesi günü Musk'ın sosyal medya şirketine geçen hafta Sidney'de meydana gelen saldırının görüntülerini gizleme emri verdi.

Geçtiğimiz hafta bağımsız düzenleyici kurum olan Avustralya eGüvenlik Komiseri Julie Inman Grant, X ve diğer sosyal medya şirketlerini, Süryani Christ the Good Shepherd kilisesinde piskoposun bıçaklanması olayına ilişkin videoları kaldırmamaları halinde ağır para cezalarıyla tehdit etti.

Kurum, videonun paylaşılmasının dünya çapında geçici olarak yasaklanması için Sydney'deki Federal Mahkeme'ye başvurdu.

X, kararın "Avustralya yasaları kapsamında olmadığını" savundu.

Yargıç Geoffrey Kennett, kalıcı bir yasaklama başvurusunun görüşüleceği çarşamba gününe kadar görüntüleri tüm X kullanıcılarından gizlenmesine karar verdi.

Bunun üzerine Musk, kişisel X hesabında, bir yolun "ifade özgürlüğü" ve "gerçeğe", diğerinin ise "sansüre" ve "propagandaya" gittiğini gösteren bir karikatür yayınladı.

Albanese, Musk için, "Kendisini yasaların ve aynı zamanda genel ahlakın üstünde gören bu kibirli milyarderle mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Sosyal medyanın sosyal sorumluluk sahibi olması gerekiyor." dedi. 

Albanese, "Bu, sağduyu yerine egosunu ve şiddet gösterisini seçen bir adam. Bu sansürle ilgili değil. Bu sağduyu ve nezaketle ilgili. Elon Musk da biraz göstermeli." ifadelerini kullandı.