587 metre yüksekliği ile İstanbul'un ve Avrupa'nın en yüksek yapısı ünvanını taşıyan Çamlıca Kulesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün hizmete açılacak.

İstanbul'un fethinin 568'inci yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak Çamlıca Kulesi'ndeki son hazırlıklar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yerinde denetim yapılarak basın mensuplarına bilgi verildi.

Bakan Karaismailoğlu, projenin bir vakit evvel yayıncılık hizmetleri vermek üzere faaliyetlerine başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle halkımızın yararlanabileceği seyir terası, restoran, kafe, dinlenme salonları gibi alanlarıyla bir bütün olarak hizmete açacağız. Yapımına 2017 senesinde başladığımız Çamlıca Kulesi, toplam 30 bin 150 metrekare bir alana sahip.

"AVRUPA'NIN EN YÜKSEK YAPISI"

Deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul'un ve ayrıca Avrupa'nın en yüksek yapısıdır. Betonarme yapısının yüksekliği 221 metre kulenin çelik anten yüksekliği 168 metredir.