Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hamsik ve Sörloth için "Keşke olsa... Başkanımız onunla alakalı çalışma yapıyor" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yayıncı kuruluşun sorularını cevapladı.

Deneyimli teknik adam, sezon değerlendirmesinden transferlere kadar birçok mevzuya açıklık getirdi.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları şu şekilde:

Trabzonspor'dan teklif aldığımda tatildeydim. 'Bana birkaç gün izin verin' diye söyledim. Gitmeden evvel de bir analiz yaptım. Tespitlerim vardı. Önceki yıl ikinci olan, Türkiye Kupası alan bir takımdı. Teknik olarak hazırlıklıydım.

İnşaatı yapar iken temeli doğru atman lazım. Parçadan bütüne çalışmalar yaptık. Oyuncu grubunu inandırmak gerekiyordu ve sahada da netice alman gerekiyordu. İlk 2 maç 6 puan aldık ama dalgalı bir oyun vardı. Kimi zaman iyi oyunların da karşılığını alamadık.

Deplasmanda kaybetmeyen, 2.3 puan ortalaması yakalayan, en çok gol yiyenden en az gol yiyene dönen bir takım olduk. Veri olarak yukarıya doğru seyreden, kupa alan ve bununla da yetinmeyen bir Trabzonspor olduk.

"TAKIMA DENEYİM KATMAK İSTİYORUZ"

25 yaş ortalamamız var. Şampiyonluk amacıyla tecrübe de gereksinim duyarsınız. Son yıllarda yarışan bir teknik direktörüm. Yaş ortalamasını yukarıya çekmek, tecrübe katmak istiyoruz. Genç takımız ve şampiyon olalım. Bunu bu lig kaldırmıyor.

Bitebilecek transfer çalışmalarını erkenden başlattık. Kampa yetişsinler istiyoruz. Planlamamızı yaptık. 'Dalgalı denize gidiyorum' demiştim. Ben Karadenizliyim. Trabzonspor'un ruhunu biliyorum.

"BİTMESİ YAKIN OLAN BİRKAÇ OYUNCU VAR"

Bir tane bu lige uygun, bu ligi yaşamış stoper kadromuza katmak istiyorum. Bir tane sol bek alacağım. Orta sahaya oyunun iki yönünü oynayan, belki marka değeri de olan bir oyuncu daha istiyorum.

Peres ve Gervinho gibi oyuncuları kadromuza kattık. Hala bitmesi yakın olan birkaç oyuncu var, transferde erken yol aldık. Kampa yetişsinler istiyorum.

HAMSIK VE SÖRLOTH SÖZLERİ!

Sörloth keşke olsa. Başkanımız çalışma yapıyor. Bekleyelim görelim. Sörloth'u bekleyeceksek, ben beklemeye razıyım. Olabiliyorsa bizi mutlu eder, olamıyorsa B planına hazırlık yapıyoruz. Marek Hamsik ile ilgileniyoruz. Büyük oyuncu. Keşke öyle bir şey olabilse.