Kış aylarında artan gribal hastalıklar ve soğuk algınlığı tedavisinde tüketilmesi tercih edilen atom çayı birçok bitkinin karışımından hazırlanan şifa dolu bir içecektir. Atom çayının içeriğinde yer alan bitkiler solunum yollarını açarak boğaz ağrılarını hafifletir. Hastalığın yanı sıra bağışıklığı güçlendirmede de kullanılan atom çayının tamamen bitkisel bir destek olduğu da unutulmamalıdır.

ATOM ÇAYININ İÇİNDEKİLER

-Karanfil

-Zencefil

-Hibiskus

-Zerdeçal

-Karabiber

-Kuşburnu

-Tarçın

-Havlıcan

-Yenibahar

ATOM ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Bronşite iyi gelir

Atom çayı bronşit hastalığının en doğal ilacıdır. Bronşitten dolayı solunum yollarında oluşan iltihaplar antibiyotik kullanmaya gerek kalmadan doğal yollarla giderilir.

Enerji verir

Atom çayı içeriğinde bulunan bitkisel besinler sayesinde kişilere enerji verir. Yoğun iş veya okul temposunda yaşayan kişiler güne başlarken 1 fincan atom çayı tüketirse daha dinamik ve zinde olur. 

Ses tellerini açar

İçeriğinde bulunan baharatlar ses tellerini açma konusunda oldukça etkilidir. Özellikle zerdeçalda yer alan kurkumin maddesi ses tellerinin daha sağlıklı şekilde kullanılmasını sağlar. Boğaz enfeksiyonu geçiriyorsanız ve sesiniz kısıldıysa da atom çayı tüketmeniz önerilir.

Öksürüğü keser

Atom çayı içtiğinizdeki içeriğindeki baharatlar sayesinde boğazlarınızı yakarak yumuşatır. Bu sayede de kuru öksürüğün geçmesini sağlar.
Mide sorunlarına birebir: Sindirim ve mide problemi yaşayan kişiler de bu rahatsızlıkları için atom çayı tüketiyor. Özellikle sindirim problemlerini anında iyileştiren atom çayını sık sık tüketmezseniz mide problemlerinin de önüne geçmiş olursunuz.

Anne sütünü arttırır

Anne olmuş kadınlar bebeklerini beslerken sütünü arttıracak besinler tüketmeye özen gösteriyor. Atom çayında bulunan faydalı baharatlar sütün kalitesini ve miktarını arttırıyor. Ayrıca bebekteki gaz oluşumunu da engelleyen atom çayını anneler tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışmalı.

Bademcik iltihaplarını temizler

Bademcik iltihabının etkilerini hafifletmek için bu rahatsızlıktan muzdarip kişiler atom çayını tercih ediyor.

Doğal ağrı kesici

 Kemik ağrısı ve baş ağrısı pek çok insanın gün içinde yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Atom çayı bu tür ağrılar için de oldukça faydalıdır.

ATOM ÇAYI NASIL YAPILIR?

Şifa deposu atom çayını hazırlamak oldukça basittir. İçine koyulacak malzemeleri aldıktan sonra evde sıcak suyla hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 tatlı kaşığı karanfil
1 kaşık toz zerdeçal
1 kaşık toz muskat
2 tane zencefil
2 tane çubuk tarçın
5-6 yaprak hibisküs
1 kök havlıcan
1 yemek kaşığı yenibahar

Hazırlanışı

Öncelikle malzeme listesinde yer alan tüm malzemeleri derin bir tencereye ekleyin. Malzemelerin üzerine yaklaşık 2 litre kadar sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatıp ilk sıcağının geçmesini bekleyin. Atom çayınız içmeye hazır hale gelmiştir. Afiyetle tüketebilirsiniz.

ATOM ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Atom çayının zayıflamaya yardımcı olabileceği de kişiler tarafından son derece merak edilen konuların başında gelir. İçeriğinde bulunan tarçın kan şekerini dengeleme görevi görür. Bu ise daha az acıkmanızı sağlar. Ayrıca yine içeriğinde bulunan zerdeçal ve zencefil de yağ yakımını destekler. Metabolizmayı da hızlandıran atom çayı zayıflama sürecinde içerken şeker eklemeden içmeniz önerilir.