Çevreye yönelik duyarlı çalışmalarıyla dikkat çeken Sultanbeyli Belediyesi, ilçede Sıfır Atık projesine dair çalışmalarını hayata geçirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirebilmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleriyle 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ilçeye kazandırdı.

Hizmete giren merkeze entegre olarak; kağıt, plastik, metal, cam, elektronik, pil, bitkisel yağ gibi atıkların sınıflandırılarak toplanması için nüfus yoğunluğu ve vatandaşın ulaşabilirliği gözetilerek Sultanbeyli’nin çeşitli noktalarına kapsamlı ekipmanlar kuruldu. Bu kapsamda belirlenen noktalara 4 adet Mobil Atık Getirme Merkezi, 45 adet Geri Dönüşüm Noktası ve 360 çift mavi ve gri konteyner yerleştirildi. Tüm bu çalışmalarla birlikte ilçeye yeni sistemli toplama ekipmanları temin edildi ve mevcut çöp konteynerleri de yenilendi.

Atık İlaçlar da Toplanıyor

Çevreci bir atık yönetim sistemini izleyen belediye, gönüllü eczanelere de atık ilaç toplama kutusu temin etti. Böylelikle ilçede atık ilaç kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Farkındalık Oluşturuldu

Sultanbeyli Belediyesi, geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla bir de farkındalık çalışması yaptı. Parklarda bulunan basket potaları, atık türlerinin geri dönüşüm renklerini simgeleyen mavi, yeşil, sarı, gri renklere dönüştürüldü. Gençlere de aynı renklerde toplar temin edildi. Parkta basket oynayan gençler ellerindeki atık türünü belirten topu, uygun renkli potaya atarak, geri dönüşüm konusunda bilinçlendi.

Ülkemizin Ekonomisine Katkı Sağlayacağız”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ilçede çevreci birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Doğa yarınlarımıza bırakacağımız en büyük ve en kıymetli mirasımız. Dolayısıyla doğamızı, çevremizi korumakla yükümlüyüz. Sultanbeyli Belediyesi olarak bu konuda üstümüze düşeni büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde başlatılan Sıfır Atık projesine desteğimizi sürdürüyoruz. Çevre Gönüllüleri Platformu’muzla düzenli aralıklarla ağaç dikimi, Aydos ve Teferrüç Ormanlarında temizlik yapma gibi etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

Sıfır Atık projesi kapsamında ilçeye kazandırılan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin ilçeye ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını dileyen Başkan Keskin, “Çevreci bir atık yönetim sistemini izleyerek bu bağlamda hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet sunma hedefimizle 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’mizi ilçemize kazandırdık. Merkezimiz sayesinde geri dönüşebilir nitelikteki tüm atıkları ülke ekonomisine kazandıracağız. İlçemizdeki birçok noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi de kurduk. Hemşehrilerimizden de aynı duyarlılıkla atıklarını uygun bir şekilde sınıflandırıp, mahallelerinde bulunan atık getirme merkezine bırakmalarını ve geri dönüşüme destek vermelerini bekliyoruz. İlçe sakinlerimizin desteğiyle Sultanbeyli’de daha fazla çevreci uygulamalarımız hayata geçmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin açılış programına katılan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı konuşmada, “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ilçemize hayırlı olsun. Sultanbeyli, sıfır atık konusundaki çalışmalarla kamu kurumları arasında çok iyi bir noktaya geldi. Bu alandaki çalışmalarından dolayı Sultanbeyli Belediyesine ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.