Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerilim hattı Moskova zirvesinden sonra duracak sanılırken Ermenistan yine kendine yakışanı yapmış ve kalleş bir saldırıyla 9 sivili şehit etmişti. Geçtiğimiz gün Gence kentine füze yağdıran Ermenistan'a bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Hulusi Akar, insanlık suçu işleyen kalleş Ermenistan'a çıkışarak, bu mücadele son bulana kadar Türkiye olarak Azerbaycan'ın yanında olacaklarını duyurdu. İşte MSB Bakanı Akar'ın kritik açıklamaları...

AZERBAYCAN ve TÜRKİYE KARDEŞTİR, BİRBİRİNDEN AYRILMAZLAR

Azerbaycan ile Türkiye kardeştir. Bizim birbirimizden ayrılmamız mümkün değil. Yapılması gereken ne varsa yaptık yapmaya devam ediyoruz. Azerbaycan topraklarını işgal eden saldırgan, barbar bir Ermenistan var. O insanlara sormak lazım, 30 yıl boyunca Azerbaycanlı kardeşlerimiz diyalog için bekledi, ne yaptınız bu güne kadar? Bunun cevabı sıfır. Bu mücadelede Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır. Azerbaycanlı kardeşlerimiz ateşkes kararına uydular. Samimiyetsizlik yapan Ermenistan uymadı. Füzeler ile acımasız şekilde sivilleri katledecek şekilde saldırıya devam ettiler, ediyorlar.