Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanşında yarın Çekya temsilcisi Sparta Prag ile deplasmanda karşılaşacak.

Başkent Prag'daki Letna Stadı'nda TSİ 23.00'te başlayacak müsabaka, EXXEN'den canlı olarak yayınlanacak.

GALİBİYETLERDE EŞİTLİK VAR

Sparta Prag ile Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 3’ü Avrupa Ligi, 2’si de Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 5 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 2 kez sahadan galip ayrılırken, Çekya ekibi de 2 kez kazandı. 1 mücadele ise berabere sona erdi. Bu maçlarda Galatasaray 7 gol atarken, Prag ise 9 gol kaydetti.

PRAG'DA 3 İSİM CEZALI

Sparta Prag’ta Galatasaray maçı öncesinde 3 futbolcu, kart cezalarından dolayı oynamayacak. İlk maçta kırmızı kart gören Matej Rynes ile sarı kart görerek cezalı duruma düşen Veljko Birmancevic ve Ladislav Krejci mücadelede görev alamayacak.

ICARDİ AVRUPA'DA ATIYOR

Galatasaray’ın bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olarak Arjantinli futbolcu Mauro Icardi yer alıyor. Icardi, Şampiyonlar Ligi gruplarında ve elemelerinde 5, Avrupa Ligi'nde de 1 kez rakip fileleri havalandırdı. 31 yaşındaki futbolcuyu, 3'er golle Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens, 2 golle de Hakim Ziyech takip etti.

GALATASARAY'DA 3 EKSİK

Galatasaray’da Danimarkalı savunma oyuncusu Victor Nelsson, ilk müsabakada kırmızı kart gördüğü için rövanşta olamayacak. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları devam eden Hakim Ziyech ile Serge Aurier de forma giyemeyecek.