Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, uzaktan eğitim aldığı halde tablet temin edemeyen öğrenciler için düzenlenen 'Askıda Tablet' kampanyasının başladığını resmen duyurdu. Kampanya duyurusunun yalnızca bir hafta önce yapıldığını, buna rağmen binlerce tablet ve bağış talebi aldıklarını belirten Yazıcı, "Kampanyamıza olan ilgiden çok memnunuz inşallah 'Askıda Tablet' kampanyamızla Tuzla’da bilgisayarı, tableti olmayan, online olmayan hiçbir ev kalmayacak." dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDI

Tuzla Belediyesi'nin iki gün önce yeni eğitim-öğretim döneminde başlattığı kampanya kapsamında bir grup ihtiyaç sahibi öğrenci tabletlerine kavuştu. 

Hedef ihtiyaç sahiplerine tablet ulaştırmak

Uzaktan eğitimde hiçbir öğrencinin derslerden geri kalmaması adına bu kampanyayı hayata geçirdiklerini belirten Şadi Yazıcı, tablet bağışlamaki isteyen vatandaşların, www.askidatablet.com adresinden kampanyaya destek olabileceklerini bildirdi.

Çocukların eğitimden geri kalmamasını istiyoruz

Şadi Yazıcı, "Belediye görevlilerimiz de bağışçılarımızla iletişime geçerek tabletler teslim alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kampanyamız bu şekilde devam ediyor. Askıda Tablet kampanyamıza dileyen ikinci el tabletlerini de bağışlayabilir. Bu yeni normalin en yeni toplumsal hareketine katılıp, el birliğiyle hiçbir çocuğumuzu eğitimden geri bırakmayalım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNDE EN YÜKSEK 40 TALEP GELİYOR

Gelen talepleri gördükçe iyi bir iş yaptığımızı anlıyoruz

Kampanyanın askıda ekmek ve kahve bırakmak gibi tarihi bir geleneklerimizden ilham alınarak tasarlandığını belirten Yazıcı, "Gelen tablet taleplerini gördükçe ne kadar iyi bir iş yaptığımızı da tekrar tekrar anlıyorum. Kendi sosyal medyamdan bile günde 30-40 talep aldığım oluyor. İlçemizde online eğitimden kaynaklı tablete ciddi bir talep var." dedi.

Şadi Yazıcı sözlerini şu sözlerle noktaladı:

"Eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulan başvuru formları, belediye görevlileri tarafından incelenerek uygunluk durumu değerlendirilecek. Ardından askıya bırakılan tabletler görevliler tarafından öğrencilerin kapısına asılacak."