Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek." şeklinde bir açıklama yaptı.

Aşılamada Öncelik Sıralaması Sorgusu

Aşılamada öncelikli grupta olup olmadığınızı 2023'e mesaj atarak sorgulayabilirsiniz. Büyük harflerle AŞI yazarak aralarında bir boşluk bırakarak TC kimlik numaranızı ve kimlik üzerinde bulunan seri numarasının son 4 hanesini 2023'e mesaj atabilirsiniz. ÖRNEK (AŞI 00000000000 1111)

Siz bu mesajı gönderdikten çok kısa bir süre sonra ya "COVİD 19 aşılaması için öncelikli grupta değilsiniz" ya da "Covid 19 aşılaması için öncelikli gruptasınız. Aşı randevunuzu alarak randevu tarihinde hekiminize başvurunuz" yanıtı bildirilecek.

Eğer öncelikli grupta iseniz, "enabız.gov.tr" adresine e-devlet bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterlidir.

E-Nabız'a başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra, karşınıza açılan sayfada "aşı randevusu alma" kısmını işaretlemeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra, sistem size "Aile Hekimi" ve "Hastane" seçeneklerini sunacak.

Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekiminizi ya da başka bir aile hekimini seçebilirsiniz.

Size yakın olan bir hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek.

Bunlar arasında seçiminizi yaptıktan sonra, uygunluk durumunuza göre istediğiniz bir tarihe aşı randevunuzu alabilirsiniz.