Sağlık Bakanlığı, "Biontech aşısı ikinci doz randevusu alanların randevusu korunacak" açıklaması yaptı.

Yerli inaktif aşımız Faz 2 denemelerini tamamladı. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Faz 3 denemelerinin hazırlıkları başlayacaktır.

İKİ DOZ UYGULAMASI ARASINDAKİ SÜRE DEĞİŞTİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün BioNTech aşısında ikinci doz amacıyla 4 hafta olarak tespit edilen bekleme süresinin 6-8 haftaya çıkarıldığı duyurmasının ardından yeni bir karar alındı.

Bakanlık kaynakları, "Yeni aşı olacaklara 6-8 hafta Aralıkla randevu verilecek." açıklaması yaptı.

SPUTNİK V MAYISTA GELİYOR

Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor fakat ardından aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi adedi her geçtiğimiz gün artmakta. Sputnik V aşısının acil kullanım onayı için son adıma gelindi ve aşı tedariki amacıyla bir anlaşma da yapıldı.

Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içerisinde 50 milyon doz alabilmek üzere anlaşmayı imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içerisinde gerçekleşecektir. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi amacıyla da teknoloji transferi yapılacaktır.

DOZ ARALARI AÇILDI

Haziran ayı ile birlikte BioNTech aşısının da teslim alınan miktarı 30 milyon dozdan fazla olacak. Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşüne başvurularak BioNTech aşısının iki dozunun arasındaki vakitin 6-8 hafta olarak karar verilmiştir.

YERLİ AŞI FAZ 3’E GEÇİYOR

Sinovac için ise zaman zaman sevkiyatta yavaşlamalar yaşansa da artan kapasite ile beraber elimize ulaşan doz miktarı da artacak.