Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camii'nde namaz kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazdan sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Başkan Erdoğan, Türkiye'ye gelecek olan aşılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarına göre Çin aşısı ilk etapta 4,5 milyon doz olarak gelecek.

50 MİLYON DOZ ÇİN AŞISI İÇİN ANLAŞMA YAPILDI

Koronavirüsle ilgili sorulara, kendisinin tıp mensubu olmadığını dile getiren Erdoğan, kendi alanının ekonomi olduğunu vurgulayarak, "Ben ülkemin başkanıyım, elbette kendi doktor ve profesör danışmanlarım, sağlık kurulum var, bunun yanı sıra Bakan'ım da var. Onlardan aldığım bilgilere göre Çin'den 50 milyon doz gelmesi için anlaşma yaptık ancak ilk etapta 4,5 milyon doz aşı gelecek. Öncelikli olarak sağlık personelleri aşı olacak, belli bir takvimde aşılama süreci başlayacak." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AŞI OLACAK MI?

Başka bir Cuma namazı çıkışında aşı olacağının bilgisini verdiğini anımsatan Erdoğan, bütün vatandaşları aşı olma konusunda aynı hassasiyete davet etti. Bu konuda işin uzmanı olan doktorların üstüne söz söylenmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Konuşacak olan kişiler varsa elbette ki hocalarımızdir. Biz herhangi bir soruna sebebiyet vermeden bu hususta kimsenin de, aslında şu anda biz virüse karşı savaşıyoruz, aklına da virüs düşürmemek gerekiyor. Aşı geldiği zaman bizşer de bütün arkadaşlarımızla beraber aşı olacağız. Ve temennimiz ile duamız odur ki; bu virüs belasına karşılık en güçlü ve en başarılı şekilde karşı koyalım." ifadelerine değindi.