Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Asgari ücrette yılbaşındaki artışın enflasyonun altında olmayacağını belirten Bakan Nebati, "2022 yılından bugüne kadar asgari ücretli hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmedi. Asgari ücrette enflasyonun yaklaşık 3 katı artış var. Enflasyon hedefimiz bu kadar yüksek değildi. Memur maaşları zaten güncelleniyordu. Asgari ücretlide yılbaşı için verilen enflasyonla artış yapılıyor. Dolayısıyla bu yıl enflasyonda sapma olduğu için özellikle memur maaşı artırıldığı için asgari ücrette de artışa gidildi" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KONUYLA İLGİLİ TAVRI NET

Bakan Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda duruşu net. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade çerçevesi içerisinde asgari ücretli hiçbir şekilde enflasyonun altında kalmayacak. Önümüzdeki süreçte de asgari ücret, enflasyonun üzerinde olacak. Başka türlü olamaz" diye konuştu.

ENFLASYONUN ALTINDA KALMAYACAK

Memur ve emekli maaşlarının da enflasyonun altında kalmayacağını belirten Bakan Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımız 20 yıllık iktidarı döneminde bu tür sorulara tek tek cevap vermiştir. Asla enflasyonun altında bir çalışma yapılmayacak. Bütçe teslim edildikten sonra bununla ilgili çalışmalar netleşir. Bütçe 17 Ekim'de teslim edilecek." ifadelerini kullandı.