Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla alakalı kritik tarih belirlendi. Asgari Ücret Komisyonu, 81 milyon asgari ücretliyi yakından ilgilendiren toplantıyı gerçekleştirecek. Kritik toplantı için tarih belirlendi. Buna göre Asgari Ücret Komisyonu, 4 Aralık 2020 tarihinde toplantıya başlayacak. Şu an net 2 bin 324 TL olan asgari ücretin ne kadar zam alacağı merak ediliyor. İşte asgari ücretle ilgili merak edilenler...

İLK TOPLANTI 4 ARALIK 2020'DE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, Asgari Ücret Komisyonu tarafından yapılacak olan ilk toplantı 4 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Bakan Selçuk, "Bu yıldaki asgari ücretin, tüm tarafların uzlaşısıyla tespitinin yapılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET NASIL, NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Asgari ücretin belirlenmesi hususunda yasalar gereği işçi, devlet ve işveren temsilcileri olacak şekilde 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na görev düşüyor. İşveren tarafı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından temsil edilirken, işçi tarafı da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından temsil ediliyor.

Toplantı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'un başkanlığında gerçekleştiriliyor. Bakanlıkta gerçekleşen ilk toplantı sonrasında işçi, komisyon ve işverenin de ev sahipliğini yaptığı farklı toplantılar düzenleniyor. Son toplantı tekrardan bakanlıkta gerçekleşiyor.

Komisyona bakanlık tarafından belirlenen biri başkanlık ediyor. Toplantı en az 10 üyenin katılımı ile oluyor. Karar, oy çokluğuna göre alınıyor.