İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü kez toplandı ve toplantı sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki basına kapalı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave veriler görüşüldü.

İşçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlıklarını yürüteceği toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının belirlenmesi bekleniyor.

TÜRK-İŞ RESMİ TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "40 senedir araştırma yapıyor. Yoksulluk, açlık bununla ilgili. Uzman arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Ayın 1'inde açlık sınırı 7785 lira yoksulluk 10 bin lira. Türk-İş'in teklifi 9 bin lira" dedi.

UZLAŞMA SONRASI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası işçi kesiminin temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK ve hakem olarak masada yer alan hükümet yetkileri arasında bir uzlaşma çıkması durumda rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

Ayrıntılar geliyor..