Futbolda yaşattığı unutulmaz anıların ardından bir efsane olarak aramızdan ayrılan Diego Maradona'nın ölüm nedeni merak ediliyor. Arjantinli efsane futbolcu, dünya çapında tanınıyordu. Özellikle kendisine kupa kazandıran "Tanrının Eli" adlı golüyle hafızalardan silinmeyecek olan Diego Maradona, geçtiğimiz akşam yaşamını yitirdi.

Tüm futbol camiası ve dahi dünya, onun ölümünü büyük bir üzüntüyle karşıladı. Peki Diego Maradona neden öldü? İşte Maradona'nın ölüm sebebi...

FUTBOL EFSANESİ MARADONA YAŞAMINI YİTİRDİ

Geçtiğimiz akşam Arjantin'de yaşamını yitirien Diego Maradona, 60 yaşında aramızdan ayrıldı. Türkiye'den de pek çok kişi, kendisine rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi. Diego Maradona adlı futbol efsanesinin neden öldüğü araştırılıyor.

Arjantin basınından gelen bilgilere göre Diego Maradona'ya yapılan otopsideki ön raporda, efsane futbol oyuncusunun uyuduğu esnada öldüğü, ölüm sebebinin "Kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" olduğu tespit edildi.

Vücudunda madde olup olmadığı tespit edilecek

Kesin otopsi sonucunun, Arjantinli futbolcunun vücudunda bir madde bulunup bulunmadığına dair analizler yapılıp, histopatolojik ve toksikolojik testlerin ardından ortaya çıkacağı belirtildi. Geçtiğimiz akşam saat 19:00'da Buenos Aires eyaletindeki San Fernando Petrona V. De Cordero Hastanesi'nde başlayan otopsi süreci, saat 20:00'a kadar devam etmişti.

Kalp masajıyla hayata döndürülemedi

Efsane futbolcunun geçtiğimiz gün sabah saatlerinde odasından çıkmamasından şüphelenen psikiyatrist ve psikoloğu odaya girdiklerinde, uyuduğunu sandıkları Diego Maradona'nın hayat belirtisi göstermediğini anlayınca psikoloğu ve hemşiresi, Maradona'ya kalp masajı yapsa da Arjantinli futbolcu hayata tutunamadı.