Üç arkadaş, araba satışının ardından Fatih'te bulunan otoparka gittiklerinde, polis kılığına girmiş dört gaspçı tarafından durduruldu. Gaspçılar, haklarında ihbar olduğunu söyleyerek gençleri ters biçimde kelepçeleyip yanlarında getirdikleri arabaya zorla bindirdiler. Gerçekten gözaltına alındıklarını sanan gençler, telefonlarını sahte polislere teslim ettiler.

PARAYI ALIP GİTTİLER

Sahte polislerin kullandığı araç, bir başka araç tarafından takip edildi. Bir süre sonra gençleri bir kafenin önünde indiren gaspçılar, gençlerin yanlarında bulunan 100 bin TL'yi de alıp gözden kayboldular. Oyuna getirildiklerini anlayan gençler soluğu karakolda alıp sahte polislerden şikayetçi oldular.

KISA SÜREDE YAKALANDILAR

Kamera görüntülerini izleyen ekipler, kimliklerini tespit ettikleri dört kişiyi kısa süre içinde gözaltına aldılar. Emniyette ifade veren 4 şüpheli ilk başta suçlamaları kabul etmedi, sonrasında pişmanlığın arkasına sığındılar.

PARA İADE EDİLDİ

Mağdurlar paralarını aldıktan sonra şikayetlerini geri çekse de, savcılık dört sahtekar hakkında yağma suçundan iddianame düzenledi. Şüphelilerin her biri, 5'er yıla kadar hapis istemiyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.