Dün açıklanan koronavirüs tedbirleri kapsamında, 2020-2021 eğitim dönemi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan olarak devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni koronavirüs kurallarını duyurdu. Bu bağlamda halihazırda tatil sürecinde olan öğrenciler 23 Kasım tarihinde okullarını dönmeyecek. Tüm özel ve tüm resmi okullarda; tüm kademelerde yıl sonuna kadar uzaktan eğitim olacak.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ UZATILDI

Yeni normalleşme kapsamında uzaktan eğitimden örgün eğitime kademeli olarak geçiş yapılmış, öğrenciler haftanın 2 günü olacak şekilde okula gelerek örgün eğitim almaya başlamışlardı. Ancak ülkemizde koronavirüs vaka sayılarının ani bir şekilde yükselmesi ile birlikte tekrar uzaktan eğitim sürecinde geçiş yapılacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  tarafından yapılan resmi açıklamada, özel, resmi, yaygın ve örgün olan tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin yıl sonuna kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği aktarıldı.

SINAV SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Öğrenciler yıl sonuna kadar uzaktan eğitim alacak. Öğrencilerin sınavlara da tıpkı eğitim süreçleri gibi internet üzerinden çevrimiçi bir şekilde yapılacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında; öğrencilere sınavları test şeklinde, ödev veya proje halinde çevrimiçi olarak teslim edilecek.