Hem tasarım hem de donanım açısından yeterince yenilikçi bulunmayan cihazlar, yine de başarılı olmuş gibi görünüyor. Apple geliri 2023’te beklentileri aşarak rekor kırdı.
 
Apple, 2023 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçları açıkladı. 30 Aralık’ta sona eren mali çeyrekte, bir önceki yıla göre yüzde 2 artışla 119,6 milyar dolar gelir elde etti.
 
Ayrıca geçen yıla göre yüzde 13 artış yaşayarak 33,9 milyar dolar net kar bildirdi.
 
iPhone 15 lansmanı çeyreğin ortasında yapılmış olmasına rağmen, iPhone gelirleri 69,7 milyar dolara çıktı. Bu da Apple’ın en büyük gelir kaynağı olmaya devam ettiği anlamına geliyor. Apple’ın Hizmetler kategorisi ise 23,1 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek gelirine ulaştı.
 
Hizmetler kategorisinde Apple Music, Apple TV+ ve Apple Arcade gibi yazılımların olduğunu hatırlatalım. Bu platformların hızla büyümesi, şirketin yeni bir dönüm noktasına ulaşmasını sağladı.
 
Öte yandan Mac satışları 7,8 milyar dolarla güçlü kalmaya devam etti. Giyilebilir Cihazlar, Ev ve Aksesuar gelirleri ise 11,9 milyar dolara ulaştı. iPad satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 düşüş gördü ve 7 milyar dolara geriledi.

 
iPhone geliri: 69,70 milyar dolar, Mac geliri: 7,78 milyar dolar, iPad geliri: 7,02 milyar dolar, Diğer Ürünler geliri: 11,95 milyar dolar, Hizmet geliri: 23,12 milyar dolar, Toplam gelir: 119,58 milyar dolar
 
Apple ayrıca şu anda dünya çapında 2,2 milyardan fazla aktif cihazdan oluşan bir ekosisteme sahip olduğunu açıkladı. CEO Tim Cook, şirketin inovasyona yatırım yapmaya devam edeceğini söyleyerek Vision Pro’yu öne çıkardı.