Apple, otomobil projesinde bir liderini daha kaybetti. Şirketin yıllardır devam eden Apple Car modeli çıkmayacak mı?
 
Apple’ın otomobil projesinde son durum ne? Bir süredir şirket içerisinde tartışma yaratan otonom araç geliştirmesinin durma noktasına geldiği bildirildi.
 
Buna göre, Apple Car için önemli bir yöneticinin rakip elektrikli otomobil üreticisine geçiş yaptığı söyleniyor.
 
Apple Donanım Mühendisliği ekibinde yaklaşık 25 yıl geçiren DJ Novotney‘in şirketten ayrıldığı belirtildi. Araç Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Rivian’a katıldığı belirtildi. Novotney, 2000’li yıllardan bu yana Apple Donanım Mühendisliği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
 
Novotney; iPod, iPhone, iPad ve Apple Watch gibi birçok ikonik Apple ürününün geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Son olarak ise Project Titan kod adlı gizli elektrikli otomobili girişiminin arkasındaki liderlerden biri olarak yer alıyordu. Ancak projede gelişmenin olmamasıyla birlikte Rivian’a geçme kararı aldı.
 
Novotney, Apple’daki çalışma arkadaşlarına gönderdiği bir notta, şirkette geçirdiği süre için minnettar olduğunu ifade etti. Ancak “yeni bir mücadeleye atılma zamanının” geldiğini söyledi.
 
Rivian’da üst düzey yöneticilerden biri olacak Novotney; araç programlarının tüm yönlerini denetleyecek ve CEO RJ Scaringe’e rapor verecek. Novotney’in ekibe transfer edilmesi, Tesla gibi rakiplere karşı yürütülecek yeni stratejiyi de gözler önüne seriyor. Apple’ın elektrikli araç projesinde uzun yıllardır çalıştığı, ancak gerçek bir ürün ortaya koymakta zorlandığı belirtildi. Bu durum ise şirketin yetenekli isimlerini kaybetmesine yol açıyor.