Apple, geçtiğimiz gün aldığı karar sonrasında App Store alternatifi uygulama mağazalarına izin vereceğini söyledi. Bu durum ise Epic Games Store başta olmak üzere üçüncü taraf platformları heyecanlandırdı. Yeni bir uygulama mağazası olan AltStore, iddialı açıklamalar ile merak uyandırdı.
 
Apple, Mart ayından itibaren Avrupa Birliği bölgesinde üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vereceğini açıkladı. iOS’ta App Store’a rakip olmayı planlayan AltStore ise Avrupa pazarı için kendini “yasallaştırma” planlarını açıkladı.
 
Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan dijital mağaza, Avrupalı kullanıcıların Nintendo emülatörü Delta ve sanal makine aracı UTM gibi uygulamaları rahatça indirebileceğini dile getirdi. Kullanıcıların App Store’da bulamadığı uygulamalara yer vereceğini söyledi. AltStore aslında şu anda iOS’ta kullanılabiliyor. Ancak ilk olarak Mac veya Windows’ta AltServer programını indirmeniz ve ardından iPhone ile bilgisayarı bağlamanız gerekiyor. AB’nin kararı sonrasında ise AltStore gibi mağazalara doğrudan girmek mümkün olacak.

AltStore yaptığı paylaşımda, “Mart ayında görüşmek üzere Avrupalı dostlar” ifadelerini kullandı. Ancak AltStore’un yükleme sürecini nasıl yöneteceği şimdilik belirsiz. Apple, kullanıcıların üçüncü taraf uygulama mağazalarını yönetebileceklerini söyledi. Bu da Epic Games Store ve AltStore gibi platformları iPhone’da rekabete açacak.