AÖL sınav giriş ekranı dün açıldı. AÖL 2.dönem sınavları belirtilen tarih aralığında online bir şekilde yapılacak. Öğrenciler bilgileri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden sınavlarını yapacaklar. AÖL sınav günün gelmesiyle beraber öğrenciler sınavları nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

AÖL SINAVI KAÇ GÜN SÜRECEK? 

AÖL sınav giriş ekranı 25 Mart tarihinde saat 09.30'da açılacak. AÖL sınavları 29 Mart tarihi saat 23.59'a kadar devam edecek.

AÖL SINAVLARI NASIL ve NEREDEN YAPILACAK? 

AÖL sınavları belirtilen tarih aralığında online sınav sisteminde gerçekleştirilecek. Öğrenciler kendilerine atanan derslerden oluşan testleri yapacaklar.

AÖL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV UYGULAMASI İLE İLGİLİ DETAYLAR... 

1. Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasındaonline sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.
2. Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birinekatılabileceklerdir.
3. Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saattebaşlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecektir.
4. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınavkapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan vetüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi YönetimSistemine giremeyeceklerdir.
5. Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremiunuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifreleriniöğrenebileceklerdir.
6. Sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesi öğrenciler tarafındanonaylanacaktır.