5 Ekim 2020 tarihinden başlayarak 16 Ekim Cuma günü saat 23.30'a kadar devam edecek olan Açıköğretim Fakültesi 2020-2021 yılı kayıt yenileme işlemlerinin detayları, öğrencilerin sıklıkla merak edip araştırdıkları bir konu. AÖF kayıt yenileme işlemleri için belirlenen harç ücretleri de dahil olmak üzere AÖF kayıtlarını nasıl yenileyeceğinizi haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz. 

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kayıt yenilemek için öncelikli olarak ders seçimi yapılmalı ve kayıt yenileme bedeli ödenmeli. 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapılmasının ardından bankada ödeme bilgisi oluşacak. 

aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bölümüne girilir. Burada e-devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile işlem yapılır.

Öğrenci kaydını yeniledikten sonra, kayıt yenileme dönemi bitmeden önce, ödediği dönem öğretim gideri bedelinin altında olmamak kaydı ile seçtiği dersi silerek yerine farklı bir ders seçimi yapabilir veya yeni ders ekleme işlemi yapabilir.

AÖF PARA NASIL YATIRILIR?

AÖF kayıt işlemleri için ödenecek bedel, ATM'ler yordamıyla veya internet bankacılığı ile yatırılabilir. ATM kullanmak isteyen öğrencilerin Ziraat Bankası ATM'si üzerinden "ödeme işlemleri" bölümünü seçmesi, ardından Eğitim/Sınav ödemeleri > Üniversite ödemeleri > Anlaşmalı Üniversite ödemeleri adımlarını seçmeleri gerekmektedir.

Son ekranda çıkan yere ödeme yapılacak üniversitenin il plaka kodu girilmeli, çıkan ekranda Anadolu Üniversitesi > Açık Öğretim adımları seçilmeli. Son gelen ekranda vatandaşlık numarası veya öğrenci numarasıyla işlem yapılmalı.

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ