Antalya Kent merkezini etkisi altına alan yağış, son 24 saatte metrekareye yaklaşık 144.1 kilogram yağış düştü. Sağnak yağmur nedeniyle kent merkezi ve de Finike, Kemer, Kumluca gibi ilçelerde, trafik kazaların yaşandığı görüldü.

Antalya'da öğle vakti etkisi altına yağış, akşam üstü etkisini gösterdi. Antalya merkezde bazı mahallelerde şiddetli yağmur nedeniyle rögar kapaklarının yerinden çıktığı görüldü. Yaşanan şiddetli yağmur sonrasında rögarın tıkanması ile suyun taştığı gözlendi.

Antalya su baskını

Vatandaşların yağan sağanak yağmur altında yürürken zor anlar yaşadığı görüldü. Kimi vatandaşın, caddede su birikintileri arasında yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada zorlandı. Yaşanan şiddetli yağmur sonrasında Nehri andıran caddelerde ilerlemeye çalışan araçların arıza yaparak yolda kaldığı izlendi. Antalya Kent merkezinde araç trafiğinin durma noktasına geldiği görülürken, 100. Yıl Caddesi'nde uzun araç kuyrukları meydana geldi.

Metrekareye 144.1 Kilo yağış yağdı

Yaşanan yağmur sonrası Antalyanın Kent merkezi ile ilçelerde etkisi altına alan yağış, akşam saatlerinde ise hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Kent merkezi 24 saatte yaklaşık 144.1 kilogram yağış düştü. Sağnak yağış nedei ile ken merkezi ile Finike, Kemer, Kumluca gibi ilçelerin yaşanan yağış nedeni ile trafik kazaları meydana geldi.

Su taşkını

Yolların kayganlaştığı, yaşanan kazalarda maddi hasarın meydana geldiği görüldü. Yaşanan kazalar sonrasında onlarca araç, yolda kaldı. Çeşitli binalar su baskınına uğradı, Demre ilçesinde ise bazı seraların su baskınına maruz kaldı.

Kaş'ta seralar su altında

Antalya'nın genelinde etkili olan yağışın, batı ilçelerinde zaman zaman yerini sağnağa dönüştürdü. Sağnak yağış Kaş ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Kınık ve Ova mahallelerinde ise yağış sonrasında seraların su baskınına maruz kaldığı, bir çok serayı su bastı. Su baskınında seralardaki mahsullerin zarar gördüğü görüldü. Kaş Belediyesinin bölgede çalışmalar başlattı.

Antalya'da Alt geçitleri su bastı

Meteoroloji, sabaha kadar etkili olacak

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre, 4. Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada;

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, halen kuvvetli olarak devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerine kadar etkisini artırarak, Antalya'nın Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Kemer, Döşemealtı, Aksu ve Serik ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

denildi.