CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesinde 'Yaklaşık 6,5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi' dediği öğrenildi.

Uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda bakım, onarım ve denetimde kusurlar olduğu belirtilerek, kazanın, deformasyona uğrayan cıvataların kopmasından kaynaklandığı, bakım sözleşmesinde yer almasına rağmen bağlama elemanlarının kontrolünün yapılmadığına dikkat çekildi.

Faciada ihmali olanların tutuklanmasına tepki gösteren CHP'lilerin cezaevi önünde çadır kurup, eylem yapması 'pes' dedirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, tutuklama kararı üzerine sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak, 'Karar hukuki değil siyasidir.

Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise 'Yaşanan olayın acısı üzerimizdeyken Mesut Kocagöz Başkanımız hakkında alınan karar, tüm toplum adına üzüntü vericidir' paylaşımında bulundu.