CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs (kovid-19 veya covid-19) olması sebebiyle 64 gün önce yoğun bakım tedavisine alınmıştı. O zamandan beri tedavi sürecinde olan Böcek'in bugün yoğun bakımdan çıkacağı belirtildi. 

Böcek yoğun bakımdan çıkıyor

Kendi Twitter hesabı üzerinden Muhittin Böcek'in sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Barış Yarkadaş, 7 Eylül 2020 tarihinden beri yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören Muhittin Böcek'in bugün saat 11.00'da normal servise alındığını duyurdu. Böcek'in bundan böyle tedavisinin normal serviste devam edeceği aktarıldı. 

Muhittin Böcek ne zamandır tedavi görüyor?

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 17 Ağustos 2020 tarihinde Twitter hesabından bir açıklama yaparak koronavirüs testinin pozitif çıktığını söylemişti. Vatandaşları pandemik süreçte hayati önem taşıyan sosyal mesafe, temizlik ve maske kurallarını uygulamaya davet eden Böcek'in sağlık durumu hastanede kötüye gitmişti.

7 Eylül tarihinden bu yana yoğun bakımdaydı

Sağlık durumu kötüye giden Muhittin Böcek, 7 Eylül 2020 tarihinde yoğun bakım servisine alınmış, tarihler 24 Eylül'ü gösterdiğinde ise tedavisine sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde devam edilmişti. Böcek'in akciğerinde rahatsızlığı olmasından ötürü solunum kaslarında problem oluşunca Böcek'in daha iyi bir şekilde nefes alması için nefes borusuna delik (trakeostomi) açılmıştı.