Avrupa Birliği'ne (AB) üye olan ülkeler arasında yer alan Macaristan, Türkiye'den ilave olarak 40 adet zırhlı araç satın alacağını bildirdi. Macaristan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gaspar Maroth tarafından yapılan açıklamaya göre Macaristan, Türkiye2den 40 tane daha 4x4 zırhlı araç satın almak üzere sipariş vermeye hazırlanıyor.

Macar Haber Ajansı'na (MTI) bir açıklamada bulunan Macaristan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gaspar Maroth, Macaristan ordusunun savunmadaki gücüne güç katmak amacı ile bir program hazırlandığını, bu program kapsamında 300'ü aşan zırhlı araç satın almayı öngördüklerini beyan etti.

TÜRKİYE'DEN 40 ADET DAHA ZIRHLI ARAÇ ALACAK

Söz konusu program çerçevesinde Macaristan'ın, Türkiye'den 40 adet daha zırhlı araç satın alacağını belirterek, araçların temin edilmesi hususunda Türkiye ile anlaşmaya vardıklarını ifade etti. Araçların oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Maroth, bu araçların kullanımı ile daha alt birimlerde görev yapan personeller için de daha fazla koruma sağlanacağını söyledi.

 

EJDER YALÇIN'I SATIN ALAN 6'NCI ÜLKE

Güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Macaristan, Türkiye'nin Ejder Yalçın'ından satın alan dünyadakı 6'ncı, Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında ise birinci ülke olarak kayıtlara geçmişti.