Altınok, Bağlum Şehit Hüseyin Demirtaş Stadı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 5 yıllık görev süresinde Ankara'ya tek bir kapalı spor salonu yapmadığı ileri sürdü.

Ankara'yı dünya başkenti yapacağını belirten Altınok, ulaşım ve trafik sorununu bitirecekleri vaadinde bulundu.

"YAVAŞ'IN VİZYONU YOK"

Belediye başkanlığı döneminde Keçiören'e yaptığı hizmetleri anlatan Altınok, gecekondu semti olarak teslim aldığı Keçiören'i dünya şehri haline getirdiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Az laf çok iş diyor ama işi olmayanın lafı olmaz. Yavaş'ın vizyonu yok. Vadettiği 100 projeden 90'ını yapamadı ve sosyal medyasından sildi. Bizim yaptığımız kuleye, kaleye laf ediyor. İçinde Türk kültürü olmayan, tarih sevgisi olmayan laf eder. Biz inşallah Türk kültürünü, sanatını temsil eden kulemizi, Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli'nin katılımı ile 18 Mart'ta açacağız. 31 Mart'ta Yavaş'tan Ankara'yı kurtaracak, yüzde 8'den yüzde 4'e düşürdüğü yardımları tekrar artıracağız."

ÇOCUKLAR İÇİN KANTİN KART, SU FATURALARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM VE 18 YAŞ ALTI ÖĞRENCİLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ...

Belediye Başkanı seçilmesi durumunda su faturalarında yüzde 50 indirim yapacağını ifade eden Altınok, çocuklar için "Kantin Kart" uygulaması getireceğini, 18 yaşın altındaki kişiler ile üniversite öğrencilerine ulaşımı ücretsiz yapacaklarını kaydeden Altınok şöyle konuştu:

"Çocuklara Kantin Kart vereceğiz. 200-300-500 TL kartlar vereceğiz, çocuklarımız kartlardan ne istiyorsa alacak. 18 yaş ve üniversite öğrencilerine ulaşım 31 Mart'tan sonra ücretsiz olacak. Tabii otobüs, dolmuş esnafını mağdur etmeyeceğiz. Et yardımını 400 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıyoruz. İsteyen etini, sütünü, isteyen marketten ihtiyacını alsın. Emeklilere bin 500 lira değil, 5 bin lira yatıracağız. Köylerde su aboneliğinden ücret almayacağız.

"KEÇİÖREN'DE DE HİZMET YAPACAĞIZ, ÇANKAYA'DA DA YAPACAĞIZ"

Havaalanı metromuzu diğer metro ağları ile bağlayacağız. Ayırmadan, kayırmadan yapacağız. Keçiören'de de hizmet yapacağız, Çankaya'da da yapacağız."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ 31 MART'TAN SONRA KEÇİÖREN'DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Altınok, emeklilere 5 bin lira yardım yapacaklarını dile getirerek, "Doğal gaz desteğini 500 liradan 1000 liraya çıkartacağız ve 4 ay vereceğiz. Köylerde su aboneliğinden para almayacağız. Kadın ve genç girişimcilere 100 bin liraya kadar hibe desteği vereceğiz. Kentsel dönüşüm projemizi Yavaş engelledi. Kentsel dönüşüm projesini 31 Mart'tan sonra Keçiören'de gerçekleştireceğiz. Ankara'da da yapacağız." ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA İŞSİZLİK PROBLEMİ KALMAYACAK"

Seçime az bir süre kaldığını anımsatan Altınok, şöyle devam etti:

"Ankara'mızın 5 yılı daha boşa gitmesin. Ankara, bir 5 yılın daha heba olmasını kaldıramaz. Bu fırsatı değerlendirelim. Biz, başkentimizi bir dünya başkenti yapacağız. Eserlerle, hizmetlerle donatacağız. Organize sanayi bölgeleriyle Ankara'da işsizlik problemi kalmayacak. En az 500 bin vatandaşımız iş sahibi olacak. 20 bin vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız."

"BİLİYORSUNUZ 'DEM DE ANKARA UZLAŞISI YAPTIK' DİYE AÇIKLAMA YAPTI"

PKK saldırısında şehit olan Hüseyin Demirtaş'ın isminin stadyuma verildiğini belirten Altınok, "Biliyorsunuz DEM de 'Ankara uzlaşısı yaptık' diye açıklama yaptı. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor." dedi.

Altınok, konuşmasının ardından stadyum içinde sporcularla fotoğraf çektirdi ve penaltı vuruşu yaptı.