Geçtiğimiz gün Ankara'da bir termal otele, satış danışmanı arayan sahte şirket personelleri tarafından getirilen 17 yaşındaki Gamze Açar, otelin 5. katından atlayarak intihar etmişti. Yakınları bunun bir intihar olmadığını, Gamze Açar'ın planlı bir cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. Gamze Açar'ın cenazesi dün memleketi Antalya'ya göndermiş, Aksu ilçesine bağlı Karaöz Mahallesi'ndeki bir mezarlığa defnedilmişti.

Annesinin feryadı yürek dağladı

Gamze Açar'ın tabutunu babası, kuzenleri ve dayıları omuzladı. Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren genç kızın annesi ise feryat figan ederek kızının henüz çok genç olduğunu, toprağın altında tek başına yapamayacağını söyleyerek yürekleri dağladı. Cenazedekiler hem annenin feryadı için, hem de yitip giden gencecik Gamze Açar için gözyaşı döktü.

Gamze'yi dövmüşler, bu iş planlı bir cinayet

Genç kızın babası bu işin planlı bir cinayet olduğunu ifade etti. Dayısı Murat Yılmaz ise yeğeninin hayat dolu bir insan olduğunu ve intihar etmeyeceğini vurguladı. Yeğeninin sabah 08:45'te düştüğünü söyleyen Yılmaz, genç kızın pantolon düğmesi açık ve kanı pıhtılaşmış bir halde bulunduğunu, gece ise Gamze'nin dövüldüğünü öne sürdü.

3 kişi hala gözaltında

Olayın ardından Kızılcahamam Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Bu bağlamda 5 kişi gözaltına alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi. Adli makamlar, şüphelilerden 2'sinin serbest bırakılmasına karar verirken, Gamze Açar'ı otele arabayla getiren 3 kişi hakkında ek gözaltı kararı alındı.