Ankara'da akıllara durgunluk veren suç örgütünün yakalanması için harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Sincan ve Etimesgut bölgesinde suç örgütü faaliyetleri gerçekleştiren, örgütlerine mensup 17 kişiyi gözaltına aldı.

Yağma yaptıkları yerlere 'Çukur' kendi örgütlerine ise 'Yurtlu Kardeşler' ve 'Aramaz Grubu' şeklinde grup isimleri bulan örgüt mensuplarından 33'ü tespit edildi. Polis ekiplerinin şüphelilerden 17'sini yakaladığı öğrenildi.

'Çukur' ismini vermişler!

Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında örgüt mensuplarının barakalar bölgesine "Çukur" adı verdiği öğrenildi. Söz konusu bölgede hep beraber hareket ederek kahvehanelere "çökme" adı altında baskın yaparak yağma faaliyeti gerçekleştiren ve vatandaşlara silahlarla saldıran örgüt üyelerinden 33 şüpheli tespit edildi.

Şüphelilerin 5'i cezaevinde

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, U.Ç ve O.M.H adlı şahısların elebaşı olarak görev yaptığı suç örgütü mensuplarının bulunduğu 34 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Bu bağlamda 5'inin cezaevinde olduğu anlaşılan 33 şüpheliden 17'si emniyete götürülüp gözaltına alındı.

 

Fazla televizyon dizisi izlemişler

Barakalar bölgesine "Çukur" ismini veren örgüt üyelerinin evlerinde arama gerçekleştirildi. Polis ekiplerinin arama yaptığı yerlerde 600 tabanca fişeği ve 7 tabanca, bir miktar uyuşturucu, av tüfeği ve pek çok dijital materyal bulundu.