Birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun 2 kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katılımıyla bugün devreye alınacak. Böylece iki şehir arasındaki mesafeyi 2 saate kadar indirecek olan projenin tamamı vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU AÇILIŞ YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılış törenine video konferans yoluyla katılım gösterecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, 113 km'lik otoyol ile 39 km'lik bağlantı yollarından oluşan yeni otoyol hizmetinin ikinci kesiminin açılışını gerçekleştirecek.

Edirne ilinden Şanlıurfa iline kadar uzanan otoyol aksında kritik bir vazife üstlenecek olan otoyol, toplamda 113 kilometre ve 39 kilometrelik bağlantı yolları ile beraber 152 kilometreye kadar ulaşıyor.

OTOYOLUN DİĞER KESİMLERİ 4 EYLÜL'DE AÇILDI

Hatırlanacağı üzere yeni otoyolun Ankara-Acıkuyu Kavşağı arasında kalan, 119 kilometre uzunluğundaki ilk kesimiyle Alayhan ile Gölcük kavşakları arasında kalan 59 kilometre uzunluğundaki 3. kesimi 4 Eylül 2020 de  düzenlenen bir tören vasıtasıyla açılmıştı.

Ana gövde attı 275 kilometre, bağlantı Yolları 55 kilometre olacak şekilde toplamda 330 kilometreye kadar ulaşan Ankara-Niğde Otoyolu, hem turistik ve ticari ulaşıma kesintisiz hale getirecek, hem de uluslararası erişim sağlayacak.

Yolu iki saate kadar indirecek olan yeni otoyol hizmeti sayesinde, yıllık bazda 127 milyon 551 bin litrelik yakıtta tasarruf sağlayacak