Amy Winehouse hakkındaki yakında gösterime girecek biyografi filmi Back to Black'ten yeni bir video internette geniş çapta alay konusu olurken izleyiciler filmin prodüksiyon değerini eleştiriyor.

Bir izleyici, X/Twitter'da "Amy Winehouse filmi Bohemian Rhapsody'den daha kötü olabilir mi?" diye sordu.

(Gerçekçi olmak gerekirse, bence pek mümkün değil ama çok ucuz görünüyor).

Filmi eleştiren başka biri de "Amy Winehouse'a eastenders'ın prodüksiyon değerlerine sahip bir biyografi filmi çekmeleri berbat" diye ekledi.

Sam Taylor-Johnson'ın yönettiği film 3 Mayıs'ta vizyona girecek.

İlk başta TikTok'ta paylaşılan videoyu izleyen diğer kişiler, Winehouse'un orijinal kayıtlarıyla yıldız Marisa Abela'nın şarkı söylemesi arasındaki farkın altını çizerken biri X/Twitter'da "Bu şimdiye kadar gördüğüm en kötü Karaoke. Kaldırın şunu, sadece kaldırın" diye yazdı.

Bir başkasıysa "Amy harika bir şarkıcıydı, bu onun mirasını lekeliyor" diye yorum yaptı.

Üçüncü bir kişi de şöyle ekledi:

Amy Winehouse filminin ne zaman yeni bir fragmanını görsem biraz daha öfkeleniyorum... Amy rolünü verdikleri kişi, şoke etmenin ötesine geçiyor. İyi bir oyuncu olabilir, bilmiyorum ama görünüşü ve sesi ona hiiiiç benzemiyor. Yine de izleyeceğim ama bu adil değil.

Sosyal medyada pek çok hayran filmde neden Winehouse'un şarkı söylediği gerçek kayıtların kullanılmadığını sorgulasa da Abela yakın zamanda katıldığı The Jonathan Ross Show'da bu fikri reddetmişti.

Ross'un, ses yeteneğine iltifat etmesinin ardından Abela şöyle bir açıklama yapmıştı:

Sanırım seçmeler sırasında kimse bana şarkı söyleyip söyleyemediğimi sormadı bile! Sam'i tanıyordum ve bu rolü oynayacak kişinin içinin dışının Amy olması gerektiğiyle ilgili aynı şekilde hissediyordum.

Bana göreyse şöyleydi; işi aldığımda elimden geldiğince şarkı söylemeyi öğrenmek istedim çünkü bu onun seçtiği araçtı, bu onun sanat biçimiydi, kendisini böyle ifade ediyordu. Tüm bu çalışmaları yaptıktan sonra şarkı söylemek için ağzımı açıp bir stüdyo kaydına geçmek çok tuhaf geldi. Gerçekten çok sıkı çalıştım, 4 ay boyunca günde iki saat çalıştım.

Winehouse rolünü üstlenmenin daha genel anlamdaki zorluğu hakkında da konuşan Abela şöyle demişti:

Kesinlikle sinirlerimi altüst etti. Bu korkuyu alıp yaptığınız hazırlıkta itici bir faktör olarak kullanmanız gerekiyor. Sahip olduğum bu enerjiyi kullanmak istedim. Bu hissettiğiniz sorumluluğun bir unsuru. Bu sorumluluğu aldım ve epey sıkı çalıştım.

Onu fiziksel açıdan, herkesin tanıdığı kişi haline getirmek için çok çalışmanız gerekiyor. Bir de diğer taraf var; insan tarafı, bu müziğin ardındaki kadın ve onun hakkında bildiğimizi sandığımız şey; sanırım benim için en önemli şey buydu.

Aynı programda Taylor-Johnson da rolü Abela'ya verme nedenlerinden bahsetmiş ve eşinin James Bond'u oynayacağı yönündeki söylentilere değinmişti.