2017 yılında Türkiye'ye Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşatan Ampute Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Osman Çakmak, tekradan Avrupa'da şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.

Şampiyona koronavirüs sebebiyle ertelenmişti

Çakmak, basın mensuplarına açıklamada bulunarak bu yılki Avrupa Şampiyonası'nın koronavirüs (kovid-19) sebebiyle 2021 yılına ertelendiğini anımsattı. Çakmak, şampiyona için antrenman programlarının hazırlandığını ifade etti, ayrıca dijital ortam vasıtasıyla futbolcularla bağlantı yapıldığını söyledi. 

Evlerin kelimenin tam anlamıyla futbol sahalarına döndüğünü belirten Çakmak, futbolcuların teknik ve denge çalışmalar yaptıklarını, ayrıca mental olarak hazır durumda kalmaları için çalışmaların da devam ettiğini açıkladı.

Ampute futbol Türkiye'den sorulacak

Futbolcuların çalışmaları neticesinde kampa hazır bir hale geldiklerini ifade eden Osman Çakmak, ampute futbol denildiği zaman akıllara Türkiye'nin gelmesini sağlamak doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini duyurdu. Futbolcuların motivasyon ve moralinin üst düzey olduğunu söyleyen Çakmak, aksi bir durum olmadığı müddetçe şampiyonada da başarılı olacaklarını söyledi.