Amerikalı oyuncu Johnny Depp ve Amber Heard’ün birbirinden çarpıcı iddialarla gündeme gelen karalama davası Depp'in zaferiyle sonuçlanmıştı. Davayı kaybeden ve Depp’e 10 milyon dolardan fazla tazminat ödemesi gereken Heard, kararın geri alınması için pek çok itirazda bulunmuştu.

Dava sonucunu kabul etmeyen ve geri adım atmayacağını yineleyen Heard, Depp’e 1 milyon dolar ödeme yapacağını açıklayarak uzlaşmaya varmak istediğini açıkladı.

Depp’in avukatları, oyuncunun Heard’ten alacak olduğu 1 milyon doları hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Avukatlar, Depp için konunun hiçbir zaman ‘para’ olmadığını açıkladı.

"HUKUK SİSTEMİNE OLAN İNANCIMI KAYBETTİM"

Heard, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Amerika'nın hukuk sistemine olan inancını kaybettiğini söyledi.

Oyuncu, “Bunu yapmayı hiçbir zaman seçmedim. Gerçeğimi savundum ve bunu yaparken hayatım mahvoldu Sosyal medyada karşılaştığım iftiralar, kadınların öne çıktıklarında ve gerçekleri savunduklarında yeniden ve yeniden mağdur edilme biçimlerinin kanıtı ve aslında bunun herkesin görebileceği kadar büyütülmüş bir versiyonudur” açıklamasınFda bulundu.

"BU BİR KABUL DEĞİLDİR"

36 yaşındaki oyuncu “Artık nihayet altı yıl önce kurtulmaya çalıştığım bir şeyden kabul edebileceğim şartlarda kendimi özgürleştirme fırsatım doğdu. Bu bir kabul değildir. Bu bir taviz eylemi değildir. Sesimin duyulmasıyla ilgili bir kısıtlama yok” diyerek sözlerine devam etti.

KARARIN İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

Bir dönem Depp'e tazminatı ödemek için evini satmak zorunda kaldığı iddia edilen Heard, son olarak kararın geri alınması için Virginia mahkemelerine başvurmuş ve Depp tarafından taciz edildiğini bildirdiği bazı terapi notlarının göz ardı edilmesini adil bulmadığını yineleyerek davanın yeniden görülmesini talep etmişti.