CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta bulunan evinin fotoğraflarını çektiği esnada yakalanmıştı. Hakkında, 'özel hayatını gizliliğini ihlal etme' suçundan soruşturma başlatılan Özçağdaş'ın delil kararttığı öğrenildi.

DELİL KARARTTIĞI ORTAYA ÇIKTI

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki adet telefon teslim edildi. Telefonların adli bilişim incelemesi yapıldıktan sonra cihazlardan birinin içindeki yazışmaların, teslim edilmeden önce silindiği ortaya çıktı. Özçağdaş'ın verdiği diğer telefonun, olay gününde Ümraniye'de sinyal verdiği anlaşılan başka bir telefon cihazı olduğu öğrenildi.

Bu doğrultuda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta bulunan evinin fotoğraflarını çektiği esnada yakalanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, delil kararttı.

SAVCILIĞA YANLIŞ TELEFONU MU VERDİ?

Gelen bilgilere göre Özçağdaş'ın delilleri sakladığı ve savcılığa bile isteye yanlış telefon teslim ettiği, bu sayede olay öncesinde gerçekleşen yazışmaları ve sonrasında ortaya çıktayan delilleri karartma veya saklama yaparak gizlemeye çalıştığı belirtiliyor.

ÖZÇAĞDAŞ: BENİ ORAYA CANAN KAFTANCIOĞLU GÖNDERDİ

21 Nisan 2020 tarihinde Fahrettin Altun'un evinin bulunduğu yere giden CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, oraya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından gönderildiğini söyleyerek, "İl başkanım 'oraya git bir bak' dedi bana. Ben de gidip baktım. Herhangi bir inşaat yoktu. Fotoğrafı kendisine yolladım." dedi.