Altın fiyatları, Fed toplantısı öncesinde yatay bir seyir izlerken, gram altın küresel altın fiyatlarındaki durgunlukla dolar/TL'deki düşüşü takip etti.

Altın, iki gün sürecek Fed toplantısı ve ABD ekonomik verileri öncesi yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yatay seyirle birlikte Dolar/TL ’deki düşüşü takip etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, çarşamba günü toplantı ardından yapacağı bir konuşmada ABD’deki faiz oranlarına dair en son değerlendirmesini paylaşacak. Powell ve merkez bankası üyeleri, yatırımcılara enflasyon ve faiz beklentilerine dair bankanın dilinde bir farklılık olmayacağını ifade etmişti.

Altının Fed toplantısı öncesi konsolide olmasını bekleyen ama kazançların büyük olasılıkla artan Hazine tahvili faizlerinden ötürü sınırlı kalacağını bildiren Philip Futures Kıdemli Emtia Stratejisti Avtar Sandu, Powell’ın yatırımcı sorularını nasıl cevaplayacağını yakından takip edeceklerini açıkladı.

ABD Hazine tahvili faizi yüzde 1,57 düzeyinde yer alır iken Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,1 yükseliş kaydetti.

Ons altın fiyatı

Geçen haftayı az da olsa yükselişle kapatan ons altın, art arda üçüncü haftayı da kazançla geçmiş oldu. Ons altın senenin ilk üç ayını kayıpla kapatmasına karşın Nisan başından bu yana yükselişte.

Haftaya 1.775 dolar civarında başlayan ons altın, Fed toplantısı öncesinde dar bir fiyat aralığında sakin bir seyir izliyor. Ons altın salı günü 1.780 dolar düzeyinde bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Geçen haftaya 461 TL civarında başlayan gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte haftayı 480 TL düzeyinde kapatmıştı. Gram altın, yeni haftaya bu senenin zirvelerine yakın bir düzeyde 482 TL civarında başladıktan sonra dolar/TL’deki düşüşü takip ederek 474 TL’ye geriledi.