Altın fiyatları, yeni haftaya yatay bir seyirle başlarken gram altın da küresel altın fiyatları ve dolar/TL'deki seyri takip etti.

Altın yatırımcıları bu hafta ABD fabrika siparişleri ve istihdam bilgisini yakından takip ederek, ekonomide herhangi bir iyileşme olup olmadığını değerlendirmeye çalışacak.

10 sene vadeli ABD Hazine tahvili faizi ise geçtiğimiz hafta yüzde 1,68 civarına kadar tırmandıktan sonra yeni haftaya yüzde 1,62 seviyesinde başladı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise pazartesi günü yüzde 0,1 yukarıda.

Ons altın fiyatı

Altın, senenin ilk üç ayını kayıpla kapatarak son 40 senenin en kötü ilk çeyrek performanslarından birini gerçekleştirdikten sonra Nisan ayını yüzde 3’ten çok kazançla kapatarak 2021 senesinde ilk defa bir ayı yükselişle kapatmış oldu.

Ons altın, geçtiğimiz haftayı 1.768 dolar seviyesinde kapattıktan sonra yeni haftaya 1.773 dolar seviyesinde yatay başladı.

Gram altın fiyatı

Nisan ayına 453 TL seviyesinde başlayan gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının aynı anda yükseldiği 23 Nisan haftası 481 TL’ye ulaşarak bu senenin zirvesini görmüştü. Gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yatay seyiri takip ederek yeni haftaya 472 TL seviyesinde başladı.