Yellen'in açıklamaları ile sert düşen altın bugün yatay seyir izliyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in ABD ekonomisinde aşırı ısınmanın önüne geçmek amacıyla faizlerin bir miktar artmasınının gerekebileceği sözleri ile dün keskin düşüş yaşayan altın fiyatları bugün yatay seyir izliyor.

ABD Doları'ndaki değer artışının bir miktar geri gelmesi ardından spot altın fiyatı düne göre yüzde 0,11 artışla 1780,90 dolar/ons civarında.

Analistler, "Dün geceki kuvvetli satış ardından, ABD Doları'ndaki geri çekilme altın fiyatları için destekleyici oldu. Altın için 1800-1810 dolar/ons aralığında kuvvetli direnc var" değerlendirmesini yaptılar.

Spot altın fiyatı için destek civarı olarak ise 1773 dolar/ons işaret ediliyor.

ALTINDA, ENFLASYON FIRSATI

Sam Zell, ABD'de enflasyonun arttığı ortamda altında fırsat görüyor

Yatırım kuruluşu Equity Group Investments'ın kurucusu olan ve altına yönelik yorumları ile tanınmış milyarder yatırımcı Sam Zell, ABD Doları ve para basmayı sürdüren diğer ülkelerin para birimlerinin değeri konusu ile ilgili endişelerinin olduğunu kaydetti. Zell, ABD'de enflasyonun arttığı ortamda altında fırsat görüyor.

Hemen her yerde enflasyon görüldüğünü kaydeden Zell, altının cazip bir yatırım seçeneği sunduğunu, aynı durumun fosil yakıtlar için ise geçerli görünmediğini kaydetti.

ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN 476 TL

ÇEYREK ALTIN 787 TL

CUMHURİYET ALTINI 3,137 TL