Tavistock Wealth’ın Baş Yatırım Sorumlusu John Leiper, "Altın fiyatları tipik olarak ABD dolarının değeriyle ters orantılı olduğundan, bunu potansiyel olarak yükseliş işareti olarak görüyoruz." iddiasında bulundu.

Altın fiyatları artacak mı? Altın fiyatları düşecek mi? gibi sorulara cevap aranırken Tavistock Wealth’ın Baş Yatırım Sorumlusu John Leiper, öngörüsünü paylaştı.

kriptokoin'in haberine göre; Leiper, altının yakın zamandaki 1.800 dolar/ONS seviyesindeki kırılmasının mühim olabileceğini ileri sürdü.

"FİYATLARIN BURADAN ANLAMLI BİR ŞEKİLDE YÜKSELEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Leiper, sarı metalden vazgeçmemiş olmasına karşın, "Bununla beraber sarı metalde hayat bulguları görmeye başladık. Mart ayındaki çift dip ardından psikolojik olarak önemli olan 1.800 dolar civarını ve reflasyon anlatısını kırdık" şeklinde konuştu.

Leiper, Tavistock’un şu anda altın piyasası yorumunu da şu şekilde açıkladı:

"Nominal tahvil getirileri artmaya devam edebilir, fakat bu kez artan enflasyon beklentileriyle geride kalacak. Yani gerçek getiriler önceki düşüş eğilimini bütün zamanların en düşük seviyelerine taşıyabilir. Bu sebeple altının fiyatının buradan anlamlı bir şekilde yükselebileceğini düşünüyoruz."

"ALTIN FİYATLARI İÇİN YÜKSELİŞ İŞARETLERİ VAR"

Leipler, ilaveten şu iddialarda bulundu:

"Altın’ın bir başka önemli itici kuvveti de ABD dolarının değeridir. ABD doları geride bıraktığımız çeyrekte en iyi performans gösteren para birimi olarak tacını tekrardan kazandı. Fakat artan ikiz açıklar ve uzun vadede artan endişelere karşın doların tekrardan dirilişi geldi. Geniş tabanlı ekonomik toparlanmanın sürat kazanması ve kısa vadeli katalizörlerin konumunu daha uzun vadeli yapısal itici güçlere bırakması sebebiyle önümüzdeki çeyreklerde bunun dolarda sürüklenmeye sebep olacağına inanıyoruz. Geçen yıldan beri zayıflık piyasada, şimdi kendimizi bir sonraki bacağın başlangıcını işaret edebilecek başka bir önemli teknik seviyede buluyoruz. Altın fiyatları tipik olarak ABD dolarının değeriyle ters orantılı olduğundan, bunu potansiyel olarak yükseliş işareti olarak görüyoruz."