Altın fiyatları, ABD Hazine tahvili faizlerindeki gerileme ve dolar endeksindeki düşüş ile birlikte yükselmeye devam ediyor.

Altın fiyatları, ABD’de ISM imalat endeksinde yaşanan gerilemeyle düşüş kaydeden dolar ve tahvil faizleri ardından yükseldi. Gram altın ise küresel altın fiyastlarındaki düşüşü takip ederek hafif bir yükseliş kaydetti.

ABD’de imalat sektörü büyümesi Nisan’da ham madde sorunu ve tedarik aksamaları sebebiyle yavaşlarken, ISM imalat endeksi 37 senesinin zirvesi olan 64.7’den 60.7’ye gerileyerek piyasa beklentisinin altında kaldı.

10 sene vadeli ABD Hazine tahvili faizi haftaya yüzde 1,65 düzeyinde başladıktan sonra salı günü yüzde 1,59 düzeyine kadar geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de dün 1.134 düzeyine kadar tırmandıktan sonra bugün 1.131 düzeyinde bulunuyor.

Ons altın fiyatı

Nisan ayında dört haftanın üçünü kazançla kapatarak 2021 senesinde ilk defa bir ayı kazançla kapatan ons altın, sene başından bu yana hala yüzde 5,8 aşağıda bulunuyor.

Ons altın, haftaya 1.768 dolar seviyesinde başladıktan sonra tahvil faizleri ve dolar endeksindeki gerilemeyle yüzde 1,11 yükselerek 1.788 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın son birkaç haftadır Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki dalgalanmaların arasında sıkışırken geçtiğimiz hafta 482 TL’ye kadar yükselerek bu senesinin zirvesini görmüştü. Gram altın haftaya 472 TL seviyesinde başladıktan sonra dolarTL’deki düşüşe karşın küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip ederek 475 TL’ye ulaştı.