Uzun vadede en çok değer kazanan yatırımlardan biri olarak bilinen altın, piyasadaki hareketlenmelerle birlikte yatırıcımcıyı yakından ilgilendiriyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilik neticesinde çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı bugünün gelişmeleri yakından takip ediliyor.

İşte çeyrek altın, gram altın alış satış fiyatları...

Altın (Gr) Fiyatı:

Alış: 468,70 TL

Satış: 468,83 TL

Altın (Çeyrek) Fiyatı:

Alış: 745,45

Satış: 762,20

Altın (Yarım) Fiyatı:

Alış: 1486,23

Satış: 1524,41

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, yarınki ABD'nin istihdam raporu öncesinde, bugün açıklanacak haftalık işsizlik başvurularının da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.060 doların direnç konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, gram altında ise 435-470 lira bandının izleneceğini kaydetti.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Stratejist Yeliz Karabulut, bir haber programına altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu. Ons altın fiyatları için artık sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Karabulut, "Hem veriler hem de teşvik paketleri ve yine bu hafta içerisinde ABD FED Başkanı Powell'ın konuşması önemli. Burada takibi Powell'ın nasıl bir tavır çizeceği açıkçası altın fiyatlarında bundan sonraki hareket için önemli olacaktır" dedi.

"EKONOMİLER POZİTİFE EVRİLİRSE ALTINA SATIŞ BASKISI YARATABİLİR"

Karabulut, "20'lik hareketli ortalamaya baktığımız zaman 1947 dolar seviyesinden geçiyor. Onun altında 1880 dolar seviyesinde de 50'lik hareketli ortalamalar var. Bu ortalamaları ben takip ediyorum. Ekonomilere yönelik görüntüler pozitife evrilirse ve merkez bankalarının özellikle bundan sonraki durumunda en azından sıkı bir duruş ya da şahin bir görüntü sergileyeceği beklentisi hakim olursa muhtemelen altın gibi riskten kaçış olarak değerlendiren enstrümanlarda bir satış dalgası gelebilir diye düşünüyorum" dedi.

"ÇOK EKSTRA BİR OLUMSUZLUK OLURSA ALTIN YÜKSELİR"

2. pandemik dalganın yaşanmasıyla tekrar ekonomilerin kapanacağını belirten Karabulut, "Özellikle 1920 dolar seviyesinin üzerindeki hareket 2400 dolar seviyelerini işaret ediyor. Ancak çok ekstra bir olumsuzluk görmemiz gerekiyor ki bu seviyelere kadar bir yükseliş hareketi görebilelim." dedi.